Sobolenkovú čaká vo štvrťfinále Češka Krejčíková

21.01.2024 Celý región

Melbourne 21. januára (TASR) - Česká tenistka Barbora Krejčíková postúpila do štvrťfinále grandslamového Australian Open. V osemfinále si poradila so šestnásťročnou ruskou tenistkou Mirrou Andrejevovou 4:6, 6:3 a 6:2. V utorkovom štvrťfinále ju čaká svetová dvojka a obhajkyňa titulu Arina Sobolenková. Bieloruska zdolala vo 4. kole Američanku Amandu Anisimovú hladko 6:3 a 6:2.

Dvadsaťosemročná Češka už po tretíkrát zo štyroch zápasov zvíťazila napriek strate prvého setu. "Snažila som sa byť agresívnejšia ako v predchádzajúcich zápasoch, ktoré som s ňou prehrala. Som rada, že v druhom a treťom sete som ju 'brejkla', potom som podávala veľmi dobre," uviedla po zápase na kurte.

Sobolenková mala zápas s Anisimovou pod kontrolou, na konto si pripísala 18 víťazných úderov. "Som veľmi spokojná s hrou a som šťastná za toto víťazstvo. Je to ťažká súperka. Milujem atmosféru tu v Melbourne, rada hrám pred týmito divákmi. Chcem tu zostať čo najdlhšie," citovala ju agentúra AP.

Marta Kosťukovová z Ukrajiny nastúpi vo štvrťfinále proti Amderičanke Cori Gauffovej. Ukrajinka si vo 4. kole poradila s Ruskou Mariou Timofejevovou v dvoch setoch hladko 6:2 a 6:1, Američanka zdolala Poľku Magdalenu Frechovú 6:1 a 6:2.


výsledky - 4. kolo:

Barbora Krejčíková (ČR-9) - Mirra Andrejevová (Rus.) 4:6, 6:3, 6:2, Arina Sobolenková (Biel.-2) - Amanda Anisimová (USA) 6:3, 6:2, Cori Gauffová (USA-4) - Magdalena Frechová (Poľ.) 6:1, 6:2, Marta Kosťukovová (Ukr.) - Maria Timofejevová (Rus.) 6:2, 6:1
 

Vyberte región